Metric recurrence and shrinking target theory in dynamical systems

发布日期:2018-05-30点击数:

报告人:   (华南理工大学)

: 2018年6月7日  16:00-17:00

: 理科楼LA106

:We consider the recurrence and well-approximable sets for a general dynamical system with mild conditions including β-transformations, continued fraction, piecewise monotone dynamical systems, conformal repeller etc. A dichotomy for their measures is obtained. This is a joint work with Mumtaz Hussain, David Simmons and Baowei Wang.

报告人简介:李兵,男,华南理工大学数学学院教授、博士生导师。2009年毕业于武汉大学和法国亚眠大学(获两校博士学位),曾在台湾大学和芬兰奥卢大学从事博士后研究。主要研究分形几何及其在动力系统、概率论等领域中的应用,在Proc. London Math. Soc.、Math. Z. 、Ann. Inst. Henri Poincare Probab. Stat.、Ergod Theory Dynam. Systems等国际杂志发表SCI论文30余篇,曾主持面上、青年、天元、国际交流合作等国家自然科学基金各一项、广东省自然科学基金一项。曾应邀访问Michigan州立大学、Bristol大学、Bremen大学、Helsinki大学、香港中文大学等。2013 年成为广东省高等学校“千百十工程”第七批校级培养对象,2016年入选“广东特支计划” 百千万工程青年拔尖人才。现担任广东省数学会第八届理事会理事。

学院联系人:

欢迎广大师生积极参与!